Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: insan geliyor Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 4764

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insan geliyor
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:52
Bazılarımız çok fazla kurgu filim seyrediyor.. bazılarımız da çok fazla dini hikayeler dinliyor.. özetli insan öyküsüz yapamaz.. bir umudu.. bir hayali.. vardır onları rabas eder.. bir beklentisi.. bir hülyası bulunur onları intizar eder. Elbette dünyayı ütopyamıza ulaşmak için bilimi çalıştıracağımız gibi ahiret cennetine erişmek için ahlakımızı yetkinleştireceğiz.. çünkü bizler gerçeği kendimiz öreriz.. öte dünyalardan tanrısal mesaj alan çağdaş insanlar olduğu ateist insanlarından uzaylı dostları olabilir. Ancak önemli olan hak ve hakikat noktasında kendisini inandırması ve kandırmasıdır. Bu noktada temel prensip.. eğer prensliği kabul ederseniz; duyduğunun hiç birine aldanmamak ve gördüğünün yarısına da kanmaktır. Bundan sonrası da güvenmek, bağlanmak ve inanmaktır. Ömrün bu konu ve şu konu ile geçti.. sağlam ve sağlıklı bir bilgi ve buyruk.. işe yarar bir tümcenin teminatı ve verimli bir sözün garantisidir. YBA dediğim çok yönlü ve yanlı anlatım aracı ve anlatım aygıtı düşünce ve konuşmaları sürmek ve taramak gerektiğini düşünüyorum. Pozitif bilimin ve fünunun bile negatifi bulunur ve reel hukukun ve fıkıhın bile ideali varır. Hakikatlerimizin de bir hikayesi bulunmasın mı ? Zaten çağımız ticarette reklam.. siyasette propaganda.. edebiyatta vaaz olarak kullanılan dilin.. dünyayı belirlerken ve dini tanımlarken kötü ve kötüye kullanılması da kaçınılmaz oluyor. Bunun en bariz belirtisi de etik ve etnik değerleri.. milli ve dini ülküleri.. emek ve özgürlük değerlerini.. eşitlik ve kardeşlik beklentilerini paravana ve paratoner eden ulusal partiler ve uluslararası ideolojiilerdir.. müselmanların.. marksistlerin.. masonların yolu buraya kadar.. bundan sonra beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin insan ettiği insaniyet geliyor ve insaniyet-i kübra olan islamiyete gidiyor.. biz yolumuza.. yordamımıza yöntemimize bakıyoruz.. dileyen istediği masala insansın.. biz Yaratan ve Tapılan yegane Tanrı olan Allah'ın son mesajında olan vaz'ına ve va'dine inanıyor ve bağlanıyoruz. Bundan başka nakl-i sahih olmayan hikayeleri de dikkatle dinliyoruz.. bu nakli sahihi değerlendirecek salih akıllarla.. salim lisan olan bilim ve hukuku.. göz ardı etmeyeceğiz.. selim kalb olan velileri ve dahileri.. icabında benim gibi delileri dinleyeceğiz.. iki yüzyıldır malının çalındığı ve yirmi beş yıldır canının alındığı bu orta doğu coğrafyasında ve doğudan batıya batıdan doğuya geçerken hayran olup yerleşmek için tutuşan hırslarının yüzünden beş bin yıldır kan ve göz yaşının dinmediği bu Anadolu köprüsünde Anadolu Birleşik Cumhuriyetleri gümbür gümbür geliyor.. yeter ki gözümüzü ve gönlümüzü hikayelerde biraz hak ve hürriyetlerimize çevirelim.. aklımızı ve fikrimizi çalıştıralım.. insan nisanını görelim ve lisanın nasılına bakalım.. dünyanın yeni baharına hoş geldin diyelim
20.11.2016

dokuz yıl önce

usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma