Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: gazze üzerine.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2658

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: gazze üzerine..
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:14
GAZZE katliamı 7 ekimde başladı.. 7 Mayıs da 7 ay oldu neden hale bitmedi ? Acaba 7 yıl sürebilir mi ? Bundan Başka Türkiye ve İran ve Suudi Arabistan olmak üzere Amerika ve Rusya ve Çin sorumlu olabilir mi ? Bana sövmenin ve namaz kılmanın ve zekat vermemenin cezasını Ahirete bırakırım fakat ZULM etmeyi ahirete BIRAKMAM diyen Tanrı neden ceza vermiyor ? ACABA diyorum türk ve kürt diye birbirimizi öldürmemiz.. sünni ve alevi diye birbirimiz katletmemiz.. müslüman ve yahudi diye birbirimizin cannı almaya çalışmamız verilen ilahi bir ceza da bizim mi haberimiz yok.. ? Belki bu ORTADOĞUNUN ve AFRİKANIN kuvvetlenip Avrupayı ve Amerikayı ateşler içinde bırakmasını kadar mı gidecek ? EĞER bana sorulursa bu zulmun ve ısrafın ve haksızlığın önlenmesinin çaresi DÜNYA'nin "gücü olmayan" HUKUK DEVLETİ haline gelmesidir. Peki güç olmadan hukuk olur mu ? Aslında dünyada HUKUK var.. olmasaydı İsrail'e karşı dava açılmazdı.. ve fakat yavaş işliyor.. bir gün hızlı işler halede gelecektir. Zulm ile öldürülenler ŞEHİD olacak.. onları öldürenler Dünya Mahkemesinden yakalarını kurtarsalar bile MAHKEME-İ KÜBRA'dan kurtulamayacaklar. Ancak bu sistem neden YAVAŞ işliyor.. bunun neden YAVAŞ işlediğini bilenler biliyor.. bilmeyenlerde ömürlere varsa öğrenecekler.



Bu gün akşam namazısını kılarken Fatiha-i Şerife ile sordum Rabbim de okuma sırası gelen Zammı sure ile şu yanıtı verdi: Bakarada 255 ayet-i kürsinin hemen ardındaki 256 ve 257 sureler: Dinde zorlama yoktur. Rüşd/Hak, batıldan (kesin bir biçimde) ayrılmıştır. Her kim (reddetmek, tekfir etmek, teberrî etmek suretiyle) tağutu inkâr eder ve Allah’a iman ederse kopması olmayan sapasağlam kulp (olan Kelime-i Tevhid’e) tutunmuş (ve İslam dinine girmiş) olur. Allah (işiten ve dualara icabet eden) Semi’, (her şeyi bilen) Alîm’dir. (2/Bakara, 256).. 257 de siz arayın bulun ve okuyun. Benim görüşüme göre bu şu demektir: bin yıl süre Musa Nebinin şeriatı İsa aleyhiselam ile bitti.. 1500 sene süren İsa Nebinin şeriatı Muhammed Nebi ile bitti.. 600 sene sonra da Muhammed Nebinin şeriatı bitmediyse 1445 sene olduğuna göre beş sene sonra o da bitecek.. Şimdi siz bakmayın Yahudilerin ilk kitab bizde kıyamete kadar sürecek.. müslümanların son kitab bizde kıyamete kadar sürecek.. evet, sürecek.. böyle birbirlerini öldürerek sürecek.. eğer dünyaya bir hukuk devleti doğmazsa.

Şimdi biz din ve felsefe arasında ortak bir dil olmaya aday YBA kültürün olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve dinin kökenleri aranıldığı bulunacağını düşünüyorum.


Osmanziya 08.05.2024


Kader.. müddet.. mühlet.. miad.. yevm.. saat.. tarih.. imkan.. fırsat.. tehlike gibi hakikatlar bulunur ki bu çizilen yaz ve kış döngülerinde kimileri kavi olur kimileri zayıf.. kavi olanlar hakkı unuturlar.. HÜRRİYETLERİNİ ve HAKİMİYETLERİNİ ve SELAHİYETLERİNİ kötü kullanır ve zulmederler.. zayıflayınca nerede benim HAKKIM HUKUKUM derler. Bazen de zayıf olanlar kuvvetli hale gelirler.. kuvvetli olunca eski zayıf hallerini unutur ve zayıfları zulmederler.. dünyada bunun anlaşılması için açılın bir savaş ve barış sürece bulunmaktadır ki aslında bu bir sınav ve yarış surecidir. Ve bu KÜLLİ olay sadece devletler ve milletler arasında değil her türlü topluluk arasında geçerlidir. Kavi ana babalar çocuklarını zulmederler.. kavi olunca çocuklar onlarda ana babalarına zulmederler. Yani durumunu ve kuvvetini suistimal ve istismar etmek.. iktisad ve adaleti çiğnemek.. ısraf etmek ve zulmetmek ve haksızlık yapmak.. bize orman ve kuvvet yasasını.. gelenek ve toplum yasasını.. bilim ve hukuk yasağını.. ahlak nomosunu ve fazilet namusunu... din ve salah emrini ve halisiyetini hatırlatır. Cihan savaşları ve katiamlar gibi bütün bu kötü deneyimler bize ileride bunlardan ders alarak TARİHİN tekerrüründe.. TABİATIN teceddüdünde.. AKLIN kemalinde.. KALBİN.. teraküm ve telahük ve tekamülünde yeni ufuklarda açabilir. Dünyevi ve uhrevi distopuk ve ütopik özlem ve beklentilerimize kalite ve kariyer ve karakter bahş edebilir. Bilmek ve eylemek arasında doğu ve batı kadar.. eylemek ve samimi olmak armasında yer ve gök kadar.. düşünmek ve anlamak arasında erkek ve kadın kadar.. bütün bunlarla inanmak arasında kul ve Tanrı kadar büyük mesafe olduğunda CENNET yapmaya evimizden başlayacağız.. İnşaallah.




Sonuçta sadece GAZZE sorununda değil her bir soruna ÇEŞİTLİ şekillerde yaklaşılır.. günlük ve reaktif.. bilimsel ve aktiv.. pratik ve çözümcü.. teorik ve çözümleyici... geçmiş atalarımız yaptıkları ve yakın ana babalarımız yaptıkları birleşip BİZİM yapmamız gerekenleri ortaya koyuyor.. bazılarımı günlük ve bilimsel çözüm ve çözümleme ötesinde felsefi ve dini açıdan bakar ve önerir.. şimdikiler anlamaz.. ancak gelecektekiler için hazırlayıcı olacaktır. Bu olan zulumler yeni değil 80 ve 800 ve 8000 yıl önce de gerçekleşiyordu.. bu gün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor ve gelecekte büyük bir değişimin hazırlayıcı oluyor.. bilemediğimiz DÜNYANIN EFENDİLERİNİN sonu geliyor.. din adına konuşanlar onlara şeytan.. deccal... mesih.. mehdi.. adını verir.. BEN hannas adını veriyorum.. benden o kadar kaçıyorsunuz ki.. bu da bizim gücümüzü yitiriyor.. ben'den onlardan kaçıyorum.. ancak ben'den kaçmayanlar.. bilim ve gücü ve dünyayı elde edip kurdukları BİZ ile sağladıkları ÜSTÜNLÜKLERLE bizi bu hale getiriyorlarsa.. ben "biz"den değilim.. öyle ise "sen"in önce kim olduğunu anlaman gerekiyor.. benin bilinmezi ve senin gizemin nasıl bir biz ortaya koyduğunu anlamak istiyorsan.. bu kısa yolu kendi ailendir. İşe orada başlamalısın.


09.05.2024

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk