Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4498 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2025 Saat 17:53 |
"Mâlikiyevmiddin"
Diyor ki: Yevmine sâhib olamayan dinine hâkim olamaz. MÂLİK SÂHİB HÂKİM ![]() illetler.. sebebler ve neticeler ya da nedenler ve neticeler ya da sebebler ve sonuçlar kısaca NEDENSELLIK ilkesi bizim kaynaklardan hedeflere.. menbadan ereğe gitmemizi ögretir ve sağlar. Bizler bununla kendimizi ve benimizi kullanir.. nesneleri ve kimselerden yararlaniriz.Amma bu işin bir yanidir. Bu illet ile eşyaya ve eşhasa SAHIB olma yanindan başka bir de akibet yani AIDIYET yanı bulunuyor. Esyaya illetle sahib olma çizgisine ISTIFADE yani yararlanma hatti derim. Dogum ile duğum arasindami bu line gecici istifade ve yararlanma ile beraber kalici feyz ve fazlalik ve fazilet ve fuzuliliklere de yol açar. İşte dikey olan bu ISTIFAZE çizginin AKIBET yonune bir bakalim. Gaye ve vasıta.. kader ve kaza.. ata ve ceza ile sen sahibin tarafindan kullanilmaktasin. Diger eşya ve eşhaz ile Istimal ve istihdam edilmektesin.. istihsal ve istihlak için terbiye ve idare edilmektesi.. toplumun üretim ve tuketim ile egitim ve yonetim alanlarinin birinde çaliştirilmaktasin.. bu kölelerine bagimli krallik ve krallarina baglilik duzeni avci ve toplayiciliktan ciftcilik ve hayvanciliktan sanayi ve endustri aşamalarina kadar her çagda ve her yerde.. aileden toplumsal ve ulusal.. yerelden kuresele.. cereyan eder.Sonuçta ailedeki tapilasi kari ve kulluk edilesi düzenin arka planindak TANRISAL sırr yani kudsal kase açilana dek surer. Ozetle biz bir omur bu illet ve isifade ile istifaze ve akibeti yazdik.. esrar seriat ve envari şerait tablilarinda açikladik..Serefli Fatiha ANAHTARINA geldik.. gunumuze sahib çikmaya çalişiyoruz. Mustafa Buğuçam 10.09.2025 ucyol izmir 17:33 ![]() Düzenleyen osmanziya - 10-Ağustos-2025 Saat 17:57 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4498 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
BÜYÜK ayıyı biliyorsanız küçük ayıyı bulmanız da kolaylaşır.. cezve'nin aşağındaki iki yıldızın oluşturduğu çizgiyi yedi kat yukarı uzatırsanız parlak kutub yıldızına ulaşırsınız.. kutup yıldızı da KÜÇÜK ayının kuyruğunun ucudur.. EĞER bu dediklerimi anlamıyorsanız.. ASTRONOM bilmediğiniz için oturup ağlayabilirsiniz.. çünkü İmamı Gazali Astronomi ve Anatomi bilmeyen MARİFETULLAH'dan noksan kalır demişse 900 yüz yıl önce…
bu günün evrenin gökadalarını ve insanın nörolojisini bilmeyen iyicene geri kalır.. dedikten sonra bombamı patlatayım: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2829 KOPYALA ve YAPIŞTIR https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2830 Face de bir Arkadaşım “Kendinden başkasının peşinden koşamazsın.🙏🌹” sözü üzerine dedim ki: Başka bir Arkadaşım Rusya’nın teknolojik ve kültürel gelişiminden söz edince ; sosyoloji ve solipsizm arasında orta yolu bulmamız gerekiyor.. dediğimi söyledim. Ancak söz uçup gitmez.. yaptıkların ve ettiklerine dediklerin ve dinlediklerine yapıştırılarak AHİRETE postalanır. Bunun için mü'minin niyeti amelinden hayırlıdır denilir.. bu yüzden dediğiniz gibi yüzde doksan çirkinlikler ve kötülükler olsa da güzelliklere ve iyiliklere yönelmek gerekir.. dedim üçüncü Değerli bir Arkadaşıma Teknoloji TRENİ hazlı (belki de hızlı) ve kolay (belki de yeni) hizmet ile çok ve ucuz mal rayları üzerinde yürürken “çok al az öde” lokomotifi ile ilerler.. fakat önemli olan TREN’in hangi vagonları çektiğinin farkında olmasıdır. Ben bu trene AT derim.. ar yükü ve ad yolcusu taşıyan. Herkes bir trendir.. her günü de bir VAGON.. bu günkü çalışmada GÜN konu edildi.. her günün vagonasına dökülen mal ve hizmetler AHİRETİN uygun depolarına doğru yollanır.. Demek din tersanesinde inşa edilen gemilerin vagonları bulunan KONTENYER’ler bir çizgi üzerinde ilerler ki biz bu çizgiye SIRAT adını veririz.. MAL amelinin ve MEL emelinin nereden gelip nereye gittiğine de biz karar veririz. Yani YOL’u ve İSTİKAMET’i biz belirleriz. Osmanziya 11.08.2025 üçyol izmir 01:11 ![]() Düzenleyen osmanziya - 11-Ağustos-2025 Saat 01:14 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |