Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4120 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2014 Saat 15:08 |
Mehdilik ve İmamet
9800 tıklama almış bu yazıyı revize
ettim.. sanırım içeriğinden ziyade başlığı dikkat çekmiş ki bu kadar tıklalama
almış.. 10 nisan 2014'denberi böylesine
ilgi alan yazıya eleştiri ve katkı da gelmemiş.. her halde anlatım bıçak
sırtında olduğundan.. ancak bu böyle olmak zorunda çünkü bu günkü ekonomik
bilgilere ve politik sorunları
bakmıyor.. tarihin kültürel ilerleyişini izlemeye çalışıyor.. geleceği
öndeyiyor.
Samanyolu galaksisindeki bir
MİLYAR yıldızdan bir güneş olan sobamızın
ne zaman söndürüleceği ya da lambamızın
ne zaman kırılacağı belli değil.. bu soba ve lambanın bir MİLYARDA bir yansıyan
ışı ve ısının aydınlattığı ve ısıttığı yer küremize yerleştirilen beşeriyetin ortaya
koyduğu medeniyetin çıkardığı İNSANİYET bu gün can çekişiyor.
Çünkü zalim vuruyor.. insan susuyor..
imamı nursi İSLAMİYET, insaniyet-i kübra'dır diyordu.. tarihlerini 1400 olarak gören yeni
müslümanlarda geçmiş müslümanların hatasına düştüler.. müslümanın insanla
bağını kestiler ve imanın ilimle bağını koparttılar.. güçlerini yitirdiler..
haklarını koruyamaz hale geldiler.. ilmi ele alan ve kendiyle yalnız kalan
insanda SİYONİST olarak görünerek. İlimde gücü elde edip yahudilik rengine boyanarak.. soyunu kadından
alıp musevilik ismini kirleterek.. hayvandan aşağıya düştü.
Dünya da bir uzay gemisi olmaktan çıktı
uyuz gemisi oldu.. öyle ise insanla islamı buluşturmak ve ilimi imanla
kaynaştırmak gerekiyordu.. bunu da İmamı Nursi yaptı.. ancak dünya bizi de
kaptı.. şimdi devrilenleri doğrultmak ve yıkılanları onarmak zamanı.. umudu
tüketmeden ve sabrı bitirmeden.. Aslında gülen hareketini bitirmenin ardında
risale-i nuru bitirme planı yatıyor..
GODOT’ye
beklerken.. ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Godot'yu_Beklerken ) diye bir yazı
ya da kitab var.. Okumadım ama konusu özetle Hristiyanlıkta beklenen mesih ya
da kurtarıcı.. geçmiş dinlerde ve kültürlerde de varmış.. insanlara yön veren
genelde karizmalar olmuş.. Yaradan genel ve tümel ilmi topluma, kavme verir
fakat ilm-i ummanı özel bireylere ve tekil kişilere verir. Yani nebilere ve velilere.. dâhilere ve zekilere verir. Bu yüzden sosyal ve siyasal tahripler
gibi belli başlı ilmi ve dini keşif ve
tamirlerin BAŞLATICISI bireylerdir. Hilmi Ziya ÜLKEN, buna büyük adamlar ve büyük
insanlar diyor. Birilerinin yıktığını birileri onarıyor.
İslam kültüründe
de hazreti peygamberden sonra gelmiş bu imamlardan başka sünni kesimde MEHDİ
şii kesimde İMAM adı verilen risalet ve velayet kanatlarının birleştirici
BEKLENEN zatlar var. Bunlardan üçünün
eserleri ile yapıtları ve geleceğe yankılarıyla cihanşümul devletlerle
belirmiştir. İmamı Gazali hidayetinin temelini teşkil eden Selçuklular..
Osmanlı devletinin temelinde bulunan Hacı Bektaşi Veli ve Mevlana Celaleldin..
Hindistan’da ümmetin müceddidi elfisani dediği İmamı Rabbanı Hazretleri
örneğin.
Ahir zamanda
gerçekleşeceği bildirilen semavi dinlerin birliği üç aşamalı hade gerçekleşecek:
Sentaks /
sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik /
anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan
özür dilerim.
http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim
Düzenleyen osmanziya - 18-Temmuz-2014 Saat 18:01 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4120 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Her şeyi söyleyip bir şeyi söylemek ile bir şeyi söyleyip her şeyi söylemek arasındaki farkı anlamak kolay değildir ama söylenende dava ile delili ayırt edemeyenleri teşhis etmek zor değildir.. bunlardan birisi için biraz daha açıklayayım ki ona çare olmasa bile başkalarına şifa olabilir.. o dava da şudur: Makasıd-ı Kur'an altıdır.. dördü malum: Tevhid, risalet, ahiret ve ibadet içinde adalet.. beşinci batını maksad İMAMET.. altıncı zahiri maksad KISSA-İ MUSA.. fakat zaman içinde bu maksatların gizlenen imamet açığa çıkarılmış zahir olan kıssa-ı musa maksadı kapatılmış.. görülmemiş.. gizlenmiş.. Geçmiş ümmetlerin ve Müslümanların halleri örnek ve ders ve ibret olarak kıssa-i musa olarak haber verildiği halde buradan Musevileri bir düşmanlık çıkarılmış. Bu husumette Musevilerin bu semavi dini peygamberimizden önce DİNE KARŞI DİN olan Yahudilik ve islamiyetten sonra daha da kötü olarak İSLAMA DÜŞMAN olan Siyonizm haline getirmesinde payı var. Ancak bizde dine karşı din olarak Şİİ ve SÜNNİ olarak olarak yıllardır birbirimizi katletmemizde.. derin bir TAGUT sırrı.. Türkiye söz konusu olunca İsrail ve İran’ın dost olmasında bir sır var. MİLLET sırrın zahir yansıması BB olarak görüyor ve fakat onun milletin adamı olamamasının mahiyetini anlamıyor. Yani bu dava göründüğü gibi yalın değil.. delili olarak bu dar yerde ve face’in geyik ortamında kısaca işare hale yanıtı verilmemiş şu iletidir: TAGUT… HAKK çoğu zaman iktidarın değil muhalefetin elindedir. Dünyada Hakkın iktidar olduğu dönemler bir zirvedir.. bu zirve iner çıkar.. sinozodial bir eğri çizerek kemalin yazını ve zevalin kışını sergiler.. Bu yüzden şimdiye kadar iktidar olduğu halde gerçekte muhalif olduğu için başbakanı tutuyordum.. Şimdi iktidar olduğu halde çoğu iktidarların yapmadığı gibi yani hakkı tutamadığı ve kuvvetine dayandığı için tutmuyorum. Zaten bu iletime de kimse yanıt vermemişti..
TAGUT Yakınların ya da uzaklarım.. dostlarım veya düşmanlarım.. beni ahmak sayan akıllılar ya da akıllı sanan ahmaklar.. daha önce de bu iletiyi mealan yazdım hiç bir ileri zekalıdan GERİ tepki gelmedi.. bu sefer çarpıcı bir şekilde verecem.. Ayetülkürsüyü günde beş vakit okursunuz.. benim gibi bazıları için bu yetmez her gün yola çıkarken de yedi kere okur oldu mu 12 kez.. işte bu ayet Bakara Suresinin 255 nci ayeti olup bu ayetten bir önceki ayet ile bu ayetten bir sonraki iki ayetin dördü birden ve toplam olarak bir bütün teşkil eder. Yani 254, 255, 256 ve 257 numaralı ayetlerin toplamı bir KONU fıkrası eder ve sure-i bakarada böyle sacevendi duraklarından AYIN ile biten tam 40 tane FIKRA var bu 33 fıkradan sonra gelen 34 fıkradır ve mushafta 42 nci sahifededir.. önce bunu mealden okuyun burada hazır lop meal ararsınız avcunuzu yalarsınız.. benim söz konusu edeceğim ayet 257 nci ayettir.. bu fıkranın son ayettinde Allah'ın müminlerin dostu olup onları KARANLIKTAN aydınlığa çıkardığını.. kafirlerin ise ise Tagut'un dostu olup tağutta onları AYDINLIKTAN karanlığa götürdüğünü söylüyor.. burada TAGUT kim KAFİR kim.. tağutun kim olduğu bir imtihan sorunudur.. fakat burada kafirlerin kim oldukları belli.. aydınlıkta olan müminler.. yani onlar tagutlarını öyle çok seviyorlar ki öyle çok seviyorlar ki kusurlarını görmüyorlar.. Allahın buyruklarını ve bilgilerinden daha çok tagutun buyrukularını ve bilgilerini tutuyorlar.. tagut böylece onları küfrün karanlığına götürüyor.. Tagut böyle bazılarına göre çok çekici gelen ya da bazılarını göre cok itici gelen bir GÖT gibidir.. kendi tagutunu çok seviyor ve başkasınınkine çok sövüyürsa bu TA-GÖT olmaz mı ? Tagötü onu sevenler de onun TA-GÖZ'ü olmaz mı.. Eğer bir insana sadece seçimin gerekçesi ve gerçeği olan bir kişi olmanın ötesinde karşı taraftan nefret etmeye sebeb olan bir KURTARICI olarak görülüyorsa bu kişi sevelen veya sövülen bir TA-göt'ten başkası olabilir mi ? İşte doğunun batının beklediği GODOT’un peşinde koşanlar.. ister gülen adam ister uzun adam olsun.. kendileri masum ve bir davası ve gerekçesi olan YENİLİKÇİ ve GELENEKÇİ olabilir.. fakat siz tutuşunuzla onları kendinize tagut ve kurtarıcı yapıyorsunuz.. diye uyarıyor ve anladığınız dilden konuyoşuyorum.. o kadar beni bağışlayın.. bağışlamasınaz bile hiç olmaz GODOT hakkında bu yazımı okumuş olsananız bile G ile T arasında bulun id’inizi için daha okunuyun.. öğğ deyin.. manevi safranızı çıkararak ve fabrika ayarlarınıza dönün. Düzenleyen osmanziya - 06-Ağustos-2014 Saat 16:13 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |