|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4932 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: TAB a KATGönderim Zamanı: 05-Şubat-2026 Saat 17:53 |
|
Geçen sene dört şubatta YBA cuma çalışması başlatmıştık.. Bu sene de beş şubatta da TAB a KAT çalışması başlattık.. Çalışmaya başlamak için işe girişmek gerekiyor Ancak işe girişerek çalışmayı başlatmakta yetmiyor. Çalışmayı sürdürerek ALIŞMAK isteniyor. Alışmaya çalışarak bir işe ÖĞRENMEK o yolda sabit ve SALİK ve daim olmak gerekiyor. Ancak bunun sonunda sail olan.. sual eden.. şerre fail olan.. hayra kabil olan.. suali yanıtlıyor.. mes'eleyi çözüyor.. ve bu alışkanlık ve alışkınlıklarla.. yeniden yeniye.. dikkat edip aykılı olduğun işi.. yineden yineyey itina yapıp özenli olduğun emri.. bu birbiri içindeki yinelemeler ve yenilemelerle DEĞİŞMEYİ beceriyorsun. ve sonuçta hayrına kabil ve kabiliyetli olduğun.. şerrine fail ve faliyetli olduğun.. İŞ ortaya çıkıyor. gücün ve gürün yani iktidar ve ihtiyarın ile birlikte ortaya koydun HÜRRİYET.. öyle kolay becerilmiyor.. İTİYADIN kadar iktidarın bulunuyor.. İTİMADIN kadar ihtiyarın oluyor.. sonunda itimadların ve itiyadların dışına fazla çıkamıyorsun. İtimadlarını İHTİYAD ile değiştirmek itiyadlarını İMTADAD ile geliştirmek ayrı ve yeni bir çaba bekliyor. Denemelerinden yanılmalar Yanılmalarından düzeltmeler Düzeltmelerinden genişletmeler Genişletmelerinden geliştirmeler BEKLENİYOR.. sende samimi ve ciddi ile safi ve hasbi bir şekilde İSTİYORSAN becerinin ardından başarı ortaya çıkıyor ve bu başarılar sana yeni yetenekler.. yeni imkanlar ve yeni YETKİLER veriyor. Elbette bu genel sözler ve yuvarlak anlatım.. size hiç bir AYRINTI vermiyor.. ayrıntı edindiğiniz kaynaklar ve hedefler.. araçlar ve gayeler.. çizgisinde ortaya çıkıyor. Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun. Amin. OZO 05.02.2026 ÜÇYOL İZMİR 18:50
TAB face gurubundan Oğluma dedim: Teşekkür ederim Kuzum.. bazen sizleri hep birlikte paylaşım yapmak istiyorum.. parça parça ararken kaybediyorum.. TABAKAT'ın TAB'ını buraya aldım.. EN YAKINLARIM adıyle..
KAT diye bir başka gurubu konuşma katılanlar kardeşlerim olarak ayırdım.. hayırlı olsun. KAT face gurubundan Keramettin Bey Kardeşim dedi: Selamünaleyküm. Hayırdır İnşallah. Yazerim: ne yazar ne yazmaz! Kat, katman, kast ne olacak ki? Sizin "KAT" lardan murad 8 Cennet Kapısı olur. İnşallah. dedim ki: Gurubun adı KAT.. açıklaması Konuşmama Katılan Kardaşlarım.. Bu gurub benim daha önce yakınlarımdan ve YBA ile ilgilenen arkadaşlarımdan oluşuyordu. Sonra oğlullarım ve kızım için TAB gurubu kurdum.. YBA çalışmam dolayısya konuşmama katılan kardaşlarım için KAT gurubu kurdum.. TAB a KAT gurubunun adı da CEMAD ve hayat ve şuur ve İMAN olmak üzere dört VARLIK katmanını ve tabakasını anlatıyordu. İnşaallah.. demeniz ve duanız gibi bu sekiz katlı cennetten bir yer seçer ve oraya göre.. hamd davası ve hüda duası ile hakkın rızası ve halkın ilası.. yani FŞA Fatiha Şerife Anahtarı ile çalışırız.
Düzenleyen osmanziya - 05-Şubat-2026 Saat 18:50 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4932 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 05-Şubat-2026 Saat 18:03 |
Dunyanin nasil çalıştigiyla ALAKADAR mı sinız ? Dilin ne surette işletildigini MERAK eder mi siniz ? Dinin ne şekilde etkinleştirildigi MERAM ıniz mı diŕ ? Bu çok yönlu ve yanli maksasd ve mevzular için YBA aynasi biçilmiş bir KAFTAN ! Giymek ister mi siniz ? Yoksa kafamıza konulmuş i lisani kal sepeti yeterince örgülu ve başimiza konulmuş lisani hal çorabi geregince örtülu.. bir de bu sırmali murassa KAFDAĞINI yüklenmeyelim diyorsaniz.. SIZ bilirsiniz... BİZ bilinenlerden bilinmeyene.. sualden cevaba.. karanliktan aydinliga.. kapalidan açiga.. delilden davaya.. dunyada dile.. dilden dine giden ARAYICI yolu seçtik.. TABLO ve yazılarimizda ANLADIKLARINIZDAN eleştiri.. ANLAMADIKLARINIZDA soru.. bekliyoruz. Saygilarimizla Sağlicakla kaliniz. 04.02.2026 uçyol izmir 06:00 0Z0
Ortalikta donenleri duyunca bu aşağilik dunya.. sosyo olarak bakinca.. olsa da olur.. olmasa da olur diyor insan.. solo olarak bakinca.. koroda.. ben olsam da olur.. olmasam da olur.. diyesim geliyor... Bu gun biz evren kosmosunun.. dunya duzenin.. ulke nizaminim ve aile ocağini nizaminin sürmesinden ( zamaninda) dolayi sıraya (namaza) giriyorsak kendimizin ailenizin ve âlemin bir işine yaradigini var saymaktan dolayidir. 16 yildan beri.. beserin yapisi olan kulturun olmazsa olmaz bileşenleri olan dilin ve dinin bilim ve hukuka intikal ettigini.. bilimin OZDEŞLIK ve hukuku OZGURLUK ilkeleriyle caliştigini söyledik.. bilimin TICAR ETTE iktisadi ve hukukun SIYASETTE adaleti sağlamaya çaliştigini.. ancak CAHIL ve ZALIM insanin israfa ve haksizliga yöneldigini.. dili dinleştirmeye ya da dini dinleştirmeye çalişarak kulturu DEFORME edip bu aşiriliklarla onu bozmaya ve mizansizlikla buna göre kulturde çikan uygarligi da REFORME ederek beşeriyetten cikan medeniyetin SALIH insaniyeti inşa çalismasini engelledigini.. bunun önune gecmek için fehm-i fununun HIKMETE ve fıkh-ı hukukun AHLAKA inkilab etmesinin beklendigini.. maalesef MEHDI beklemekten beklenen insanlarin meydana gelmediğini ve özlenen insanlarin ortaya çikmadigini duyuyoruz. Kendini göstermek eserini begenmek ve alakasini yükseltmek marifet ve muhabbetinde kaybolmak ve benini gerçekleştirmek biziyle buyuklenmek ve şeytanina ABD olmak degil mi dir ? Bu ucub ve gurur ve kibre riyada eklenince insan zaygi RAYBE ve şakki ŞIRKE sukut ederek GARK olur. Kufre ve kizbe düştugunu de fark etmez. Sonuçta kolay olmayan fani dunya savasi ve barişı icindeki baki ahiret sinav ve yariş daha da zordur.. Şeyh Galibin dedigi gibi mumdan muhabbet gemileriyle atesten marifet denizinden geçip mahviyet ulkesini hayret sahili selametine ulaşmak.. yüsrun usrudur. Rabbimiz yâr ve yardimcimiz olsun. Amin Saygilarimla 05.02.2026 ucyol izmir 19:44 OZO Düzenleyen osmanziya - 05-Şubat-2026 Saat 19:44 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|